Olli Kohonen
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
19.01.2024

Li Andersson Suomen presidentiksi

Näinä vaikeina aikoina Suomeen tarvitaan presidentti, joka uskaltaa laittaa itsensä täysimääräisesti likoon koko kansan presidenttinä. Kannatamme tehtävään Li Anderssonia, joka on taitava, rohkea ja ahkera päättäjä.

Li Andersson Suomen presidentiksi
Kriisien sävyttämällä viime vaalikaudella Andersson kuului ulko- ja turvallisuuspoliittiseen ministerivaliokuntaan, ja oli mukana linjaamassa Suomen kannoista niin koronapandemian kuin Venäjän hyökkäyssodan osalta. Hänellä on tuoretta kokemusta paineisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista päätöksentekotilanteista.
Presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Tässä tehtävässä Andersson korostaisi ihmisoikeuksia, kansainvälistä oikeutta ja kestävää kehitystä. Hänen mielestään vahvan puolustuksen omistavan Suomen tulisi tehdä Nato-jäsenmaana tiivistä yhteistyötä erityisesti muiden Pohjoismaiden kanssa. Suomen on oltava samoilla linjoilla niiden kanssa, eikä sallia ydinaseita tai ulkomaisten joukkojen pysyviä tukikohtia omalla maaperällään.
Ilmastokriisi on aikamme suurin uhka kaikkien kannalta. Ulkosuhteista vastuussa oleva presidentti voi tehdä paljon sen hillitsemiseksi ja Li Andersson huomioisi varmasti asian linjattaessa esimerkiksi kauppasuhteissa.
Presidentti on merkittävä arvojohtaja. Tiedämme, että tuossakaan tehtävässä Li Andersson ei vaikenisi epäkohtien edessä ja eriarvoisuutta nähdessään. Presidenttiehdokkaita ovat puhuttaneet viime aikoina myös työmarkkinakysymykset. Li Anderssonin linja näissä asioissa on selvä, työläiselle kuuluu aina reilu kohtelu.
Olli Kohonen
Katja Hänninen
Juha-Matti Mustonen
Päivi Jokinen
Outi Einistö
Pasi Niiranen
Marja Mäyrä-Mafi
Ammi Ruotsalainen
Matti Nikula
Teija Töyräs
Anette Eksymä
Taisto Puuronen
Laura Palmgren
Lea Koivuniemi-Iliev
Olli-Pekka Salonen
Antti Tihinen
Antti Karjalainen
Kim Ahonen
(Mielipide on julkaistu myös Kalevassa 19.1.2024)

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

14.02.2024

Valtuustoaloite: Ouluun Porin mallin mukaiset ”Maksa mitä haluat” -päivät kulttuuri- ja liikuntapalveluihin

19.01.2024

Li Andersson Suomen presidentiksi

09.12.2023

Myös hyvinvointialueiden tulevaisuudelle on vaihtoehtoja