Olli Kohonen
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
25.04.2022

Matkalla kohti Arkadianmäkeä

Oulun Vasemmistoliiton kunnallisjärjestö on esittänyt minua ehdokkaaksi reilun vuoden päästä eduskuntavaaleihin. Henkilökohtaisesti hienosti menneiden aluevaalien jälkeen olen saanut paljon kyselyitä aiheeseen liittyen. Ja kyllä, olen valmis vääntämään paikasta Arkadianmäelle. Mukana menossa on myös samaan aikaan nimetty ehdokaskollega Jokelaisen Jessi.

Minulle tärkeitä asioita ovat sosiaali- ja terveyspalvelut, koulutus ja ylipäätään sosiaaliseen oikeudenmukaisuuden edistäminen yhteiskunnassa. Toisaalta pidän erityisessä arvossa myös huoltovarmuudesta kiinnipitämistä. Tätä olen osaltani edistänyt tekemällä esimerkiksi Vesi on meidän – kansalaisaloitteen vesihuollon yksityistämisen estämiseksi. Se on ensimmäinen eduskunnan yksimielisesti hyväksymä sorttiaan, ja nyt koronapandemia ja Ukrainan sota osoittavat sen, kuinka tärkeää on meille pitää kiinni turvallisuudesta myös sisäisesti. Kukapa haluaisi, että meillä olisi nyt esimerkiksi venäläinen vesihuoltojätti tarjoamassa juomavettämme?
Näen erityisen tärkeänä myös sen, että eduskunta linjaa Suomea entistä vahvemmin ilmastonmuutoksen torjunnan tielle. Esimerkiksi vetytalous tulee tässä tarjoamaan huomattavan paljon mahdollisuuksia, jota myös eduskunnan on edistettävä. Saatikka se, että esimerkiksi tuulivoima on noussut melkeinpä edullisimmaksi sähköntuotantotavaksi. On oltava ennakkoluuloton tälläkin saralla.
Kansanedustajat ovat myös omien alueidensa edunvalvojia. Merkittävämmäksi alueelliseksi hankkeeksi näen kaksoisraiteen saamisen Ouluun saakka. Siitä on väännetty ja jappaistu vuositolkulla, ja tällä hetkellä olennaisimpana juttuna prosessissa on Liminka-Oulu välin suunnitelma. Se toki ei riitä, koska niin matkustaja- kuin tavaraliikenne tarvitsisivat kunnon kaksoisraiteen myös Limingasta Ylieskaan. Mutta satsaus olisi tärkeä niin ilmaston kuin talouden kannalta.
Kansanedustajat päättävät pitkälti suomalaisten asioista niin lainsäädännön kuin valtion budjetin osalta. He ovat kansakunnan merkittävämpiä hahmoja, ja olen sitä mieltä että joukkoon mahtuu myös yksi oululainen lapsiperheellinen sairaanhoitaja, joka tekee työtänsä psykiatrisella suljetulla osastolla.

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

14.02.2024

Valtuustoaloite: Ouluun Porin mallin mukaiset ”Maksa mitä haluat” -päivät kulttuuri- ja liikuntapalveluihin

19.01.2024

Li Andersson Suomen presidentiksi

09.12.2023

Myös hyvinvointialueiden tulevaisuudelle on vaihtoehtoja