Olli Kohonen
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
22.09.2021

Uimahalli-investoinnit rakentavat Oulun hyvinvointia

Kävin eilen esikoisen kanssa Raksilan uimahallissa. Eritoten liukumäki kiinnosti nuorta herraa  :) Kivaa oli, ja olo oli oivallisen freesi polskuttelun ja saunomisen jälkeen. Mutta eivät uimahallitkaan ole niin vain Raksilaan tai Raattiinkaan tulla tupsahtaneet, vaan kunnallisten päätösten myötä.

Alkavan valtuustokauden työlistalla on edessä suuria satsauksia uimahalleihin Oulussa. Nykyisen käyttöikänsä päähän tulevan Raksilan uimahallin paikalle on kaavailtu kesäkuussa 2021 kaupunginhallituksessa hyväksytyssä hankeselvityksessä uutta uimahallia. Sen kustannusarvio on noin 39 miljoonaa euroa. Lopullisesti kohtalosta päätetään tulevien talousarviokäsittelyiden yhteydessä. Vuonna 1974 alun perin rakennettua uimahallia ollaan peruskorjattu ja laajennettu useaan otteeseen. Mutta aikansa kutakin. On ymmärrettävää, että kosteuspeikko jäytää erityisesti uimahallirakenteita.

Myös Linnanmaalle kaavaillaan uutta uimahallia. Se ei sinällään ole mikään tuore ilmestys kunnallisen päätöksenteon rattaisiin, vaan on ollut siellä mukana varmaankin vuosikymmeniä. Nyt kuitenkin alkaa pikkuhiljaa olemaan investointien paikka ja toivon tämän hankkeen löytyvän tulevan vuoden talousarviokirjasta.

Ymmärrän hyvin Oulun kaupungin talouden tiukan tilanteen. Käyttötalouden ohella myös investointien kanssa on oltava erityisen tarkka.  Toisaalta taas Suomen talous alkaa yleensä ottaen vetämään hyvin, eikä tämä voine olla heijastumatta verotulokertymään täälläkään. Eikä terveysliikuntaan satsaaminen ole mielestäni mikään hölmö investointi – päinvastoin. Uimahallit tarjoavat hyvinvointia kaikille vauvoista vaareihin. Nytkin Raksilan altaissa saattoi bongailla monenikäisiä ihmisiä, joiden kasvoilta oli helppo havaita uimisen ja saunomisen mukanaan tuovan mukavan fiiliksen. Ja tehdäänpä tällä saralla myös muita mukavia alueellisia kädenojennuksia ikäihmisten suuntaan, koska liikuntapalvelut järjestää maksuttomia bussikuljetuksia Kiimingistä Haukiputaan Jatulin vesijumppiin loppuvuoden ajan.

Ja hei, tänä syksynä koulun aloittanut V. Kohonen ehti SDP:n kaupunginvaltuutettu Tuija Pohjolan suorastaan legendaarisiin vauvauintioppeihin mukaan vuosina 2014-2015 J Ja kylläpä me keski-ikäisetkin viihdymme altaassa, joten uimahallit ovat todellakin erinomainen osa kunnallista palveluntarjontaa. Niistä on pidettävä huoli jatkossakin.

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

14.02.2024

Valtuustoaloite: Ouluun Porin mallin mukaiset ”Maksa mitä haluat” -päivät kulttuuri- ja liikuntapalveluihin

19.01.2024

Li Andersson Suomen presidentiksi

09.12.2023

Myös hyvinvointialueiden tulevaisuudelle on vaihtoehtoja