Olli Kohonen
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
22.01.2022

Hyvinvointi vaatii konkreettisia tekoja!

Aluevaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1. Huomenna valitaan päättäjät myös Pohjois-Pohjanmaalle linjaamaan sosiaali- ja terveyspalveluistamme sekä palo- ja pelastustoimesta. Kuten somesta tai muutenkin on voinut huomata, olen ehdolla näissä kinkereissä. Joukkueena on Vasemmistoliitto ja numerona 337. Hyvinvointialueiden aluevaltuustot päättävät isoista asioista. Vanhushoivasta, lastensuojelusta, neuvoloista, terveyskeskuksista, mielenterveyspalveluista, paloasemista ja monesta muusta…

Aluevaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1.
Huomenna valitaan päättäjät myös Pohjois-Pohjanmaalle linjaamaan sosiaali- ja terveyspalveluistamme sekä palo- ja pelastustoimesta.
Kuten somesta tai muutenkin on voinut huomata, olen ehdolla näissä kinkereissä. Joukkueena on Vasemmistoliitto ja numerona 337.
Hyvinvointialueiden aluevaltuustot päättävät isoista asioista. Vanhushoivasta, lastensuojelusta, neuvoloista, terveyskeskuksista, mielenterveyspalveluista, paloasemista ja monesta muusta asiasta. Ne päättävät palveluverkosta, julkisen ja yksityisen sektorin painottamisesta ja niin edelleen.
Käytännössä siis arjen kannalta todella merkittävistä kysymyksistä. Koen, että minulla olisi osaamista ja intoa päästä mukaan tätä koskevaan päätöksentekoon. Se ei ole kuitenkaan ihan itsestäni kiinni, vaan tarvitsen tuohon satojen ihmisten tuen.
En voi todellakaan luvata muuttavani kaikkea sotessa Pohjois-Pohjanmaalla hyväksi ja kauniiksi. En voi luvata kaiken olevan täydellistä jatkossa. En voi luvata, että kaikki menisi tulevalla hyvinvointialueella juuri kuin minä tahdon.
Mutta sen voin luvata, että teen työtä, otan selvää ja laitan itseäni likoon. Se on konkreettista aherrusta, joka johtaa myös konkreettisiin tekoihin aidosti ja kestävästi. Minulla on omat vahvat oikeudenmukaisuudesta nousevat periaatteeni, ja niistä pidän kiinni.
Samaan aikaan olen kuitenkin myös valmis yhteistyöhön eri tahojen kesken, koska kukaan ei muuta maailmaa yksin. En ole poikkeus tähän sääntöön.
Lupaan puhua kun on tarve, mutta ennen kaikkea lupaan kuunnella toisia ihmisiä herkällä korvalla. Se on poliittisen päättäjän tärkein ominaisuus.
Ennen kaikkea selvää on, että hyvinvointi vaatii konkreettisia tekoja myös Pohjois-Pohjanmaalla. Äänestä siis numeroa 337 Pohjois-Pohjanmaalla.

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

14.02.2024

Valtuustoaloite: Ouluun Porin mallin mukaiset ”Maksa mitä haluat” -päivät kulttuuri- ja liikuntapalveluihin

19.01.2024

Li Andersson Suomen presidentiksi

09.12.2023

Myös hyvinvointialueiden tulevaisuudelle on vaihtoehtoja