Olli Kohonen
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
18.02.2023

Tyhjänpäiväistä, hämmentävää ja valitettavaa

Kuluneen viikon poliittista julkisuutta on hallinnut ministeri Mika Lintilän puhelimesta lähteneet meemiviestit puolueen omaan ryhmään. On kuultu monenlaisia selityksiä – näkemyksiä kaappauksesta, rinnakkaiskäytöstä ja ties mistä.

Viestit on vuodettu medialle mitä ilmeisimmin Keskustan sisältä. Yhtä kaikki – näillä viesteillä ei ole yhtikäs mitään vaikutusta ihmisten arkipäiväiseen elämään, eivätkä ne mielestäni kerro edes mistään väärinkäytöksistä. Ne kertovat mahdollisesti teknisestä sähläyksestä ja mahdollisesti jonkun huumorintajusta. Minusta on toki valitettavaa, että joku on mitä ilmeisimmin halunnut rikkoa ryhmän sisäisen luottamuksen saadakseen mediahässäkän aikaiseksi. Motiiveja tähän kaikkeen voi vain arvailla.
Olen itsekin lähetellyt erilaisia poliittisia meemejä myös kanssapäättäjille, ei meidänkään elämä aina niin vakavaa ole. Niissä on naurettu niin itselle kuin joskus muillekin. Tulen harrastamaan huumoria myös jatkossa politiikassa eri puolilla mukana olevien ystävieni kanssa.

Vakavasti todeten voin myös luottaa erittäin moneen eri poliittista väriä tunnistavaan ihmisiin. Heidän kanssaan on hyvä tehdä yhteistyötä. Sellaisella on esimerkiksi mitä ilmeisimmin rakennettu myös sosiaali- ja terveysvaliokunnan osalta valmiiksi saatu vammaispalvelulaki, jota on pakerrettu vaalikaudesta toiseen.

Hallituksen esitys meni parempaan suuntaan esimerkiksi iäkkäämpien vammaisten tukileikkurin poistamisen osalta ja esimerkiksi subjektiiviset oikeuksia on selkeytetty perustuslakivaliokunnan vaatimuksesta. Iso edistysaskel on myös kehitysvammaiselle taattu oikeus työtoimintaan ja sen matkojen saaminen valtaosin maksuttomiksi. Tämä tulee toivottavasti parantamaan kovin monen elämän mielekkyyttä.

Vammaispalvelulaki on eräs esimerkki siitä, mitä politiikassa tapahtuu median melskatessa muualla. Se on sen kovaa ydintä, kuten ovat toki myös tällä hetkellä ajankohtaiset ja tärkeät turvallisuus- ja talouspoliittiset kysymykset.

Whatsappiin lähetetyt meemit politiikan julkisuuden keskipisteessä ovat tyhjänpäiväisiä, hämmentäviä ja valitettavia. Niistä jauhamisen soisi loppuvan, vaikka toki ymmärrän niiden nousevan keskusteluun niiden herkullisen klikkiotsikkoluonteen vuoksi. Ministeri kun niissä nähdään töpeksijäksi ja ääliöksi, vaikka hänkin on vain ihminen. Jos halutaan arvostella poliittisia linjoja, se on täysin OK. En itsekään allekirjoita vasemmistolaisena läheskään kaikkia Lintilän tai Keskustan näkemyksiä. Mutta arvostellaan asioita, eikä höpötetä turhia.

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

14.02.2024

Valtuustoaloite: Ouluun Porin mallin mukaiset ”Maksa mitä haluat” -päivät kulttuuri- ja liikuntapalveluihin

19.01.2024

Li Andersson Suomen presidentiksi

09.12.2023

Myös hyvinvointialueiden tulevaisuudelle on vaihtoehtoja