Olli Kohonen
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
14.09.2020

Oikeudenmukainen Oulu on mahdollinen

Olen Olli Kohonen, 40-vuotias sairaanhoitaja ja filosofian maisteri Oulusta. Pyrin Oulun kaupunginvaltuustoon kuntavaaleissa, joiden varsinainen vaalipäivä on 18.4.2021. Puolueeni on Vasemmistoliitto, koska se edistää parhaiten sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Puolueeni laittaa aina tavallisen ihmisen asianajamisen ja ympäristön puolustamisen päätöksenteon tärkeimmäksi lähtökohdaksi myös täällä Oulussa. Vasemmistoliitto on aktiivinen, aloitteellinen, näkyvä ja tulevaisuuteen katsova rohkea puolue.

Kuntavaaleissa haluan nostaa keskusteluun erityisesti mielenterveyteen, sivistykseen ja laajasti ottaen julkisiin palveluihin liittyvät kysymykset. Nämä teemat tunnen vahvasti niin työni kuin muun yhteiskunnallisen toimintani pohjalta.

Toimin esimerkiksi aluillepanijana ”Vesi on meidän” -kansalaisaloitteessa, jonka tarkoituksena on estää vesihuollon yksityistäminen kaupallisille toimijoille. Ennätyksellisen suosion yli 90 000 allekirjoittajan myötä saanut kansalaisaloite on juuri nyt eduskunnassa valiokuntakäsittelyssä. Sen lähetekeskustelussa syyskuussa 2020 käytännössä kaikki eduskuntapuolueet antoivat sille vahvan tuen.

Mielenterveyskysymyksiä olen nostanut esille jo aiemmin oman valtuustoryhmäni kautta. Vasemmistoliiton ryhmässä allekirjoittaneen tekemän aloitteen myötä Oulun valtuusto otti vuoden 2020 talousarvioon linjauksen mielenterveys- ja päihdeohjelmasta.

Sivistyskysymykset ovat tuttuja minulle muun muassa OSAO:n kautta. Koulutuksessa ollaan valtakunnallisesti ottamassa suuria edistysaskeleita maksuttoman toisen asteen ja oppivelvollisuuden laajentamisen myötä. Kuluvalla hallituskaudella on ollut hienoa kuulla kuinka opettajia ja ohjaajia on kyetty palkkaamaan myös OSAO:oon lisää opiskelijoita tukemaan.

Toimin monissa luottamustehtävissä. Olen Oulun varavaltuutettu ja ammatillisen koulutuksen koulutuskuntayhtymän OSAO:n yhtymäkokouksen varapuheenjohtaja. Lisäksi olen POPSoten poliittisen ohjausryhmän varajäsen. Toimin myös Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston puheenjohtajana ja Vasemmistoliiton puoluevaltuuston jäsenenä. Muista luottamustehtävistä voi mainita esimerkiksi toimintani Tuiran seurakuntaneuvoston jäsenenä ja Oulun yleisen kirkkovaltuuston 1. varajäsenenä.

Harrastan juoksemista ja jalkapallointoilua niin katsomossa, apuvalmentajana kuin Kansan Uutisten jalkapallokolumnistina. Jos aikaa olisi enemmän, kävisin enemmän teatterissa ja olla äljöttäisin vain. Kaikista tärkein asia maan päällä minulle on oma perheeni, avopuolisoni Marulla ja poikani Väinö ja Lauri.

Näissä vaaleissa päätetään paljon Oulun tulevaisuudesta. Jos haluat rakentaa kanssani oikeudenmukaisemman Oulun, olen käytettävissä.

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

14.02.2024

Valtuustoaloite: Ouluun Porin mallin mukaiset ”Maksa mitä haluat” -päivät kulttuuri- ja liikuntapalveluihin

19.01.2024

Li Andersson Suomen presidentiksi

09.12.2023

Myös hyvinvointialueiden tulevaisuudelle on vaihtoehtoja