Olli Kohonen
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
03.06.2021

Korvamakiaa mennen, tullen ja palatessa

”Jussi Halla-aho sanoo, että työehtosopimusten yleissitovuus ei ole perussuomalaisille pyhä lehmä.” Iltalehden kuntavaalitentti 2.6.2021 ”Halla-ahon mukaan Suomen työllisyysastetta ei saada korjatuksi niin kauan, kun ay-liike vastustaa työttömyysturvan ja irtisanomissuojan heikennyksiä, paikallisen sopimisen lisäämistä, työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista ja lakko-oikeuden rajoittamista.” Pätkä STT:n uutisesta Halla-ahon puoluevaltuustopuheesta 29.5.2021 Yllä muutama lainaus Perussuomalaisten puheenjohtajan…

”Jussi Halla-aho sanoo, että työehtosopimusten yleissitovuus ei ole perussuomalaisille pyhä lehmä.”

Iltalehden kuntavaalitentti 2.6.2021

”Halla-ahon mukaan Suomen työllisyysastetta ei saada korjatuksi niin kauan, kun ay-liike vastustaa työttömyysturvan ja irtisanomissuojan heikennyksiä, paikallisen sopimisen lisäämistä, työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista ja lakko-oikeuden rajoittamista.”

Pätkä STT:n uutisesta Halla-ahon puoluevaltuustopuheesta 29.5.2021

Yllä muutama lainaus Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon tuoreista työelämää koskevista linjauksista. Ne ovat virkistävän rehellisiä näin kuntavaalien aattona, koska niistä paljastuu yhä selkeämmin puolueen erittäin tiukka talousoikeistolaisuus. Sinällään ne edustavat Halla-ahon ajattelun pitkää linjaa, koska hän on jo aiemmin kutsunut työttömyys- ja sosiaaliturvaa ”yhteiskunnan luksustoiminnoiksi.”

Vaikka työelämän suuria muutoksia ei kunnissa tehdä, on perussuomalaisilla näyttöjä työntekijän kyykyttämisestä asian suhteen esimerkiksi omasta kotikaupungistani. Viime syksyllä Oulussa päätettiin ulkoistaa satoja ateria- ja puhtauspalveluiden työntekijöitä heidän palkkojaan ja lomiaan huonontavalla tavalla. Äänestys asiasta oli tiukka ratketen vasta valtuuston kokoomuslaisen puheenjohtajan äänellä. Päätöstä olivat osaltaan ratkaisemassa myös sitä kannattaneet kaksi persujen valtuutettua.

Perussuomalaiset ovatkin puolue, joka antaa duunarille korvamakiaa mennen, tullen ja palatessa. Sen puheenjohtaja haluaa mitä ilmeisimmin takaisin Suomen, jossa työntekijän asema polkaistaan maanrakoon. Olisikin ihan mielenkiintoista kuulla, mitä työehtosopimusten ay-liikkeen jäsenille suomaa sopimusturvaa vaikka yleislakolla puolustaa haluava Perussuomalaisten ay-väen vetäjä Ari Perämaa tuumaa Jussi Halla-ahon linjauksista.

Puolue yrittääkin ajaa kaksilla rattailla ja olla kovastikin duunarin mieleen. Tämä on kuitenkin täyttä höpöpuhetta ja poliittisen sumutuksen huipentuma. Perussuomalaiset haluaa kovasti Kokoomuksen kanssa hallitukseen, ja tuolloin viime vaalikaudella kaavaillut pakkolait (lomarahojen ja lomien leikkaukset, sairauspäiväkarenssi, sunnuntailisien huononnukset, vapaapäivien vähennykset) olisivat työntekijän kannalta vasta pienimpiä kyykytyksiä.

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

14.02.2024

Valtuustoaloite: Ouluun Porin mallin mukaiset ”Maksa mitä haluat” -päivät kulttuuri- ja liikuntapalveluihin

19.01.2024

Li Andersson Suomen presidentiksi

09.12.2023

Myös hyvinvointialueiden tulevaisuudelle on vaihtoehtoja