Olli Kohonen
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
01.04.2023

Onnellisesti vasemmalla

Eduskuntavaalikampanja on huipentunut ja viimeinen vaalitilaisuus vedettiin tänään Tuirassa yhdessä muun muassa Sarkkisen Hannan kanssa.

Olen valmis rakentamaan Suomea tulevina vuosina. Olen ehdolla eduskuntaan numerolla 120 Oulun vaalipiirissä.

Kuluneisiin kuukausiin on kuulunut kymmeniä toritilaisuuksia, lukuisia vaalipaneeleita, vaalikoneiden täyttöä, vaalimainonnan tekemistä, bloggaamista, varainhankintaa, sometusta, viesteihin vastailua ja aktiivista säätämistä milloin mihinkin suuntaan. Se on vienyt ison osan ajastani, ja samaan aikaan olen hoitanut muuten luottamustoimia politiikan piirissä ja elänyt muuten arkista elämääni. On välillä ollut aika HUH olo.

Minulle heräsi aito ajatus päästä eduskuntaan hienosti menneiden viime aluevaalien jälkeen. 1108 ihmistä antoi minulle luottamuksensa, mikä vei toiselle sijalle Vasemmistoliiton listalla. Pesin äänimäärässä useamman istuvan kansanedustajan vaalipiirissämme. Tämä on antanut itseluottamusta tekemiseen.

Vasemmistolaiset, humanistiset arvot ohjaavat toimintaani. On asioita, joista en neuvottele. Ne liittyvät ihmisarvoon ja kaikista vaikeimmassa asemassa olevien ihmisten tilanteeseen. On sitten taas asioita, joista voi neuvotella ja hakea kompromisseja. Olen ehdottomasti yhteistyön kannalla moneen eri suuntaan, ja asiapohjaisesti teen sitä jatkossakin puoluekirjoista riippumatta.

Minulle tärkeitä ovat sote-asiat. Ne tiedän niin arjen kuin päätöksenteon näkökulmasta. Varsinkin mielenterveyteen liittyvät kysymykset ovat sydäntä lähellä. Olen aina ollut sitä mieltä, että kaikista tärkeimpiä mielenterveyspalvelut ovat kaikki muut kuin varsinaiset psykiatriset palvelut. Jos saamme neuvoloiden, varhaiskasvatuksen, koulutuksen, kulttuurin ja liikunnan kautta luotua pohjan ihmisen psyykeen hyvinvoinnille, se on mahtavaa. Siihen kun vielä yhdistää toimivan työelämän, se on vallan loistava juttu.

Tiedän myös koulutuksesta eri luottamustehtävien kautta. OSAO:ssa toimiessani perehdyin ammatillisen koulutuksen saloihin, samalla tiedostaen sen, kuinka korkeakoulutuksen merkitys Pohjois-Suomelle on ehdottoman olennainen asia. Kuluneella hallituskaudella Ouluun on saatu niin psykologien kuin sosiaalityöntekijöiden koulutusta. Ei maailma silti valmiiksi ole tullut, koska esimerkiksi sote-alan ammattilaisten pula on suorastaan huutava jatkossakin.

Yhtä lailla huoltovarmuus ja elämän perusasiat ovat tärkeitä itselle. Käynnistin Vesi on Meidän -kansalaisaloitteen. Loppu on historiaa. Vesihuollon yksityistäminen estetään Suomessa. Se on ehdottomasti myös ympäristön etu.

Koen olevani yleispoliitikko kaikesta huolimatta, vasemmistolainen sellainen. En ole mielestäni ehdoton, vaan kuuntelen herkällä korvalla mielipiteet. Ymmärrän erittäin hyvin sen, että yksityiset ja julkiset toimijat rakentaa tätä maata yhdessä, ja on ehdottoman tärkeää taata yritystoiminnalle ja markkinataloudelle toimintaedellytykset Suomessa. Se on myös pienituloisen etu.

Sunnuntaina 2.4. annetaan loputkin äänet eduskuntavaaleissa. Olen saanut valtavan paljon luottamusta herättäviä viestejä, monet ihmiset ovat kertoneet jo äänestäneensä minua. Vaalikojuilla olen käynyt valtavan hyviä keskusteluita, mutta merkittävimmän vaalityön olen tehnyt viimeisten vuosikymmenien aikana. Syntyneet verkostot, ihmissuhteet, teot ja sanat ovat tärkeitä tässä kaikessa. Olen oululainen sydämessäni, nyt ja aina. Tämä on minun kaupunkini ja Pohjois-Pohjanmaa on minun maakuntani.

Kiitokset perheelle, että tämä on mahdollista. Rakkaille pojille ja Marullalle. Kiitos.

Toivottavasti myös sinun mielestäsi Olli on OK.

#vasemmistoliitto #vasemmisto #siksivasemmisto #valitsevasemmisto #eduskuntavaalit #eduskuntavaalit2023 #ollionok #oulunvaalipiiri

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

14.07.2023

Pääministeri Orpoa viedään kuin litran mittaa

19.06.2023

Puheenvuoroni Oulun koulujen palveluverkosta valtuustossa 19.6.203

22.05.2023

Puheenvuoroni Oulun Infran ulkoistamisesta 23.5.2023