Olli Kohonen
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
09.01.2022

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa jo keskiviikkona 12.1!

Piirtämällä äänestyslippuun numeron 337 Pohjois-Pohjanmaalla saat aluevaltuustoon aktiivisen, yhteistyökykyisen ja asioihin perehtyvän ihmisen Vasemmistoliiton listoilta. Ennakkoäänestys on 12.1 – 18.1. ja varsinainen vaalipäivä on 23.1. Näissä vaaleissa valitaan valtuutetut päättämään terveydenhuoltoon liittyvistä asioista. Missä hyvinvointikeskus on, miten neuvolatoiminta toteutetaan ja miten mielenterveyspalvelut saavat resurssia. Päätöksiä tehdään…

Piirtämällä äänestyslippuun numeron 337 Pohjois-Pohjanmaalla saat aluevaltuustoon aktiivisen, yhteistyökykyisen ja asioihin perehtyvän ihmisen Vasemmistoliiton listoilta. Ennakkoäänestys on 12.1 – 18.1. ja varsinainen vaalipäivä on 23.1.

Näissä vaaleissa valitaan valtuutetut päättämään terveydenhuoltoon liittyvistä asioista. Missä hyvinvointikeskus on, miten neuvolatoiminta toteutetaan ja miten mielenterveyspalvelut saavat resurssia. Päätöksiä tehdään myös sosiaalipalveluista kuten lastensuojelusta ja sen järjestämisestä. Myös vanhushoiva tulee olemaan erittäin iso kysymys. Linjauksia tehdään myös pelastustoimesta eli esimerkiksi siitä, missä paloasemat sijaitsevat.

Tavoittelen paikkaa Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuustoon tosissani. Olen tehnyt pitkään töitä politiikassa kunnallisella, maakunnallisella ja valtakunnallisella tasolla. Laitoin vastuuhenkilönä esimerkiksi käyntiin kansalaisaloitteen ”Vesi on meidän” -kansalaisaloite vesihuollon yksityistämisen estämiseksi, joka keräsi muutamassa viikossa liki 90 000 allekirjoittajaa ja eduskunta lopulta hyväksyi sen täysin yksimielisesti viime syyskuussa. Tämä oli erittäin historiallinen ja upea asia.

Poliittinen toimintani tähtää tuloksellisuuteen. Se voidaan saavuttaa yhteistyön kautta myös Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella. Tavoittelen kaikille laadukkaita sote-palveluita, jotka rakennetaan vahvasti julkiselle pohjalle.

Ympäri maakuntaa on oltava kattava lähipalveluiden verkosto, mutta yhtä lailla Oulun palvelut on pidettävä korkeatasoisina. Olennaista on huolehtia myös sote-ammattilaisten hyvinvoinnista nykyistä paremmin. Tiedän sairaanhoitajana hyvin alan rankat reaaliteetit.

Käytä siis ääntäsi aluevaaleissa. Numero 337. Vasemmistoliitto. Pohjois-Pohjanmaa. Olli Kohonen.

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset

14.07.2023

Pääministeri Orpoa viedään kuin litran mittaa

19.06.2023

Puheenvuoroni Oulun koulujen palveluverkosta valtuustossa 19.6.203

22.05.2023

Puheenvuoroni Oulun Infran ulkoistamisesta 23.5.2023